بیوگرافی مریم میرزاخانی

بیوگرافی مریم میرزاخانی موضوعی است که این مقاله به آن پرداخته است. پروفسور مریم میرزاخانی در اردیبهشت سال ۵۶ د

توسط مدیر سایت در 27 مرداد 1402

بیوگرافی مریم میرزاخانی موضوعی است که این مقاله به آن پرداخته است. پروفسور مریم میرزاخانی در اردیبهشت سال ۵۶ در شهر تهران به دنیا آمد. و یک ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد آمریکا بود و در طول زندگی خود جوایز و افتخارات زیادی را عاید خود کرد که موجب افتخار مردم ایران هست.

ولی تنها زنی بود که موفق به دریافت جایزه فیلت شد که در واقع همان نوبل ریاضیات بود و به همین خاطر روز تولد او را روز جهانی زن در ریاضیات نامیدند.این جایزه را به خاطر تشویق و انگیزه دادن به تمام خانم‌های ریاضیدان در کل کشور و جهان دریافت نمود. و همیشه دغدغه این را داشت که ریاضی باید عاشقانه کار شود.

جایزه فیلدز

همانطور که در بیوگرافی مریم میرزاخانی مطرح شد ، پس از اینکه وی موفق به کسب مدال فیلدز شد . راه دریافت جایزه نوبل ریاضی برای خانم‌ها باز شد و دکتر ملیحه یوسف‌زاده هم توانست به چنین جایزه دست یابد. دکتر میرزاخانی در طول زندگی علمی خود رتبه‌های بسیاری کسب نمود و جایزه‌های زیادی را از سراسر جهان به دست آورد. 

شخصیت بسیار متواضع و فروتنی داشت به طوری که اگر شخصی او را در یک مهمانی یا جلسه‌ای می‌دید و نمی‌شناخت تصور هم نمی‌کرد که او چه مقام علمی بالایی دارد.در سال ۱۳۹۶ یک خبر ناراحت کننده در بیست و سوم تیر ماه پخش شد که همه را در بهتی عمیق فرو برد خبری بود . که دکتر مریم میرزاخانی ریاضیدان برجسته ایرانی درگذشت .

وی اولین زن و نخستین ایرانی بود که به دلیل فعالیت‌هایش بر دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها توانست جایزه فیلدز را دریافت کند. این نابغه ی ایرانی  زمینه جبر و ریاضیات موفقیت‌های زیادی را کسب نمود.

تلاش‌های علمی خانم میرزاخانی

طبق بیوگرافی مریم میرزاخانی وی همواره فردی پر تلاش بود. مریم در سال ۲۰۰۹ به دلیل تلاش‌های زیادش در ریاضیات و دستاوردهایی که داشت توانست جایزه بلومنتال را کسب نماید انجمن ریاضی آمریکا به خاطر برنده شدن او در این جایزه اسم او را در اطلاعیه‌ای منتشر کرد و اعلام کرد دلیل اصلی گرفتن این جایزه توانمندی و خلاقیت خاص وی و پایان نامه مبتکرانه و خلاقانه در مقطع دکترای او می‌باشد.

مریم همچنین توانست جایزه ستر انجمن ریاضی آمریکا را در سال ۲۰۱۳ و فیلدز ۲۰۱۴ را کسب نماید. اواخر عمرش استاد دانشگاه استنفورد آمریکا بود .او زمانی که در دبیرستان تیزهوشان تهران درس می‌خواند موفق شد دو سال متوالی در سال ۱۹۹۴ در المپیاد ریاضی کانادا مدال طلا ببرد.

افتخارات و مدال های مریم میرزاخانی

و این بار نیز رکورد زد و به عنوان نخستین کسی که دو سال متوالی در ایران توانست مدال بگیرد مطرح شد او کارشناسی ارشد خودرو در ریاضیات از دانشگاه شریف گرفت و برای ادامه تحصیل دکترا به آمریکا مهاجرت کرد.او همراه با ۹ نفر پژوهشگر برجسته دیگر در چهارمین نشست ۱۰ برلیان یا ۱۰ ستاد درخشان توسط نشریه ساینس آمریکا مطرح شد.

و مورد تقدیر قرار گرفت مریم در سال ۱۹۹۹ توانست برای یک مشکل ریاضی که قابل حل نبود راه حلی بیابد ریاضیدانان زمان زیادی را به دنبال یافتن راه حل علمی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسه هذلولی بودند. ولی معمای ابعاد گوناگون فرم‌های غیرطبیعی هندسی را هم حل نماید .

و اگر جهان از قاعده هندسه هذلولی تبعیت کند خلاقیت او به تعریف شکل و حجم دقیق جهان کمک می‌کند. اما مشکل اینجاست که بعضی از اشکال هندسی نافرم هستند و حساب کردن حجم آنها معمای جدید برای ریاضیدانان است اما وی با یافتن راه جدید دست به ابتکار بزرگی در این زمینه زد.

در سال ۲۰۱۴ به عنوان اولین زنی که در طول تاریخ مدال ریاضیات فیلتز را دریافت نمود مطرح شد و در اون لحظه گفت این افتخار بزرگی برای ماست خوشحال می‌شوم اگر اینم باعث شود خانم‌های جوان دانشمند و ریاضیدان شوند.

مرگ مریم میرزاخانی

خبر فوت این ریاضیدان برجسته را همه شنیدند ۴ سال با سرطان کلنجار می‌رفت. و بالاخره در روزهای آخر و مغز استخوانش سرایت کرد این نابغه ریاضی و برنده نخستین زن جایزه نوبل ریاضی در ۲۳ تیر در یکی از بیمارستان‌های کالیفرنیا دیده از جهان فرو بست.

ضریب هوشی مریم میرزاخانی چقدر است؟

بیوگرافی مریم میرزاخانی بسیار علمی است. مریم در سال ۷۳ و ۷۴ از دبیرستان تیزهوشان تهران توانست مدال طلای المپیاد ریاضی را دریافت نماید و بعد از آن در سال ۹۴ موفق شد در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ با امتیاز ۴۱ از ۴۲ مدال طلا بگیرد . و سال بعد هم در المپیاد کانادا با نمره کامل ۴۲ از ۴۲ مدال طلا گرفت.

اما آیا چیزی که موجب پیشرفت و ترقی و رتبه‌های بالای علمی او بود تلاشش بود یا ضریب هوشی بالا؟ در پایه اول دبیرستان در ریاضیات اوضاع خوبی نداشت . به طوری که معلم او نبوغ خاصی را در او تشخیص نداده بود . به همین دلیل او علاقه‌اش را به ریاضی از دست داده بود .

اما در سال بعدش معلمی داشت که مشوق او بود و موفق شد پیشرفت قابل توجهی در ریاضی بکند کم کم به ریاضی علاقه‌مند شود و در سال دوم تبدیل به یک ستاره شود. آنچه موجب پیشرفت و خاص شدن وی شد پشت کار و تلاش خستگی ناپذیر او بود.در مقطع دبیرستان به همراه دوستش رویا بهشتی به دبیرستان تیزهوشان رفتند.

و در آنجا هر دو با هم بنا گذاشتند که مسئله المپیاد انفورماتیک را حل کنند می‌خواستند سه تا از مسئله‌ها را از ۶ مسئله در طول چند روز حل کنند .هدفشان همافزایش توانایی‌هایشان در رقابت بود .سپس پیش مدیر مدرسه رفتند و از او خواستند برایشان کلاس المپیاد بگذارد .

بیوگرافی مریم میرزاخانی

مدیر مدرسه شان خاطرنشان کرد که با وجود اینکه تا حالا هیچ دختری نتوانسته وارد تیم المپیاد ریاضی ایران شود اما به آنها کمک می‌کند. اینکه ضریب هوشی مریم میرزاخانی تا چه حد بالا بود اطلاعات دقیقی در دسترس نیست . و در این رابطه کسی اندازه گیری ننموده اما حل مسائل بسیار پیچیده و خاصی که در طول زندگی علمی خود داشته نشان از ضریب هوشی بالای او دارد.

اگر همین ضریب هوشی را شخصی داشته باشد ولی تلاش و پشتکاری به خرج ندهد به هیچ درجه علمی نمی‌رسد بنابراین یکی از دلایل اصلی موفقیت او پشت کار و انگیزه و تلاش وافر وی برای رسیدن به موفقیت و تاثیرگذاری در جامعه علمی ریاضیات بود.

یکی از دغدغه‌های اصلی او علاقه‌مند کردن مردم به ریاضیات بود .و از دلایل اصلی وی برای کسب مقامات و مدارج بالای علمی و دریافت جایزه‌های مختلف الهام بخشی به تمام خانم‌های جهان و به خصوص ایران برای وارد شدن به عرصه‌های علمی است. تا آنها نیز بتوانند قدم موثری در این مسیر بردارند. و موفق هم شد.



منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن